Blog - dobrereality.sk

Vyhľadávanie
Späť na blog

Článok 12.

Realitný maklér a Dobré Reality

(12. diel)

Keď som sa pripravoval na napísanie ďalšieho článku, uvedomil som si, že by som vám mohol priblížiť informácie o našej spoločnosti Dobré Reality. Ak sa momentálne rozhodujete o kariére realitného makléra, tak sa práve v tomto článku dozviete viac o našej firme a našich realitných makléroch.

Realitná spoločnosť Dobré Reality bola zaregistrovaná v Obchodnom registri Okresného súdu v Trenčíne dňa 22.07.2010.

To znamená, že realitné služby ponúka klientom prostredníctvom svojich realitných maklérov už viac ako desať rokov.

 

O hladký a bezproblémový chod našej firmy sa starajú ľudia z Centrály spoločnosti, ako sú majitelia firmy, prokurista spoločnosti, účtovné a právne oddelenie, marketingoví a IT špecialisti.

Najdôležitejšia súčasť našej firmy sú však naši realitní makléri a manažéri, ktorým sa osadenstvo z Centrály spoločnosti snaží vytvoriť maximálne profesionálne podmienky k vykonávaniu realitnej činnosti. Sú to podmienky, bez ktorých sa žiadna seriózna realitná spoločnosť nezaobíde. Čo teda našim realitným maklérom zabezpečujeme?

Profesionálna podpora inzercie

Z hľadiska úspešného fungovania na realitnom trhu je to predovšetkým široká inzercia ponúkaných nehnuteľností, a to najmä prostredníctvom realitných portálov na internete. Vedeli ste, že inzertných portálov na slovenskom trhu je viac než 200? To však nie je ani zďaleka všetko. Dostať svoju ponuku nehnuteľností do hľadáčika čo najširšej mase ľudí je otázka úspechu alebo neúspechu každej realitnej spoločnosti. Preto sa okrem inzercie na realitných portáloch využíva oveľa viac rôznych kanálov či ciest. Patrí medzi ne momentálne veľmi obľúbená inzercia nehnuteľností prostredníctvom sociálnych sietí, inzercia v miestnych tlačových periodikách, letáčiky do poštových schránok, reklamné billboardy, bannery alebo plachty na frekventovaných miestach. Mnohí realitní makléri majú vlastné webové stránky, prepojené s webom realitnej spoločnosti, v ktorej pôsobia. Možností, ktorými podporujeme svojich kolegov, je veľa.

Pokračujeme ďalej. Inzercia je pre realitného makléra potrebná, ak má nejaké nehnuteľnosti v ponuke. Najskôr ich však musí získať. Ale ako? My svojim realitným maklérom zabezpečujeme softvérový program, tzv. monitoring súkromnej inzercie, aby sme im uľahčili vyhľadávanie nehnuteľností na predaj. Týka sa to najmä realitných maklérov – začiatočníkov, ktorí sú odkázaní na tzv. studené kontakty. Skúsenejší realitní makléri využívajú predovšetkým referenčné kontakty od svojich klientov. Nájdenú nehnuteľnosť do ponuky treba následne spracovať vo forme inzerátu. K tomu naši realitní makléri využívajú administrátorský program na nahratie, uloženie a odoslanie novej ponuky nehnuteľnosti do inzercie.

Kvalitné zmluvy ako súčasť komplexnej podpory.

Predaj a prenájom nehnuteľnosti je obchod. Obchod to sú zmluvy. A zmluvy robia priateľov, vytvárajú zdravý obchodný vzťah medzi zúčastnenými stranami. Všetky naše zmluvy vypracovala renomovaná advokátska kancelária a zmluvy sú plne v súlade s aktuálne platnou legislatívou. Našim klientom ponúkame a zabezpečujeme základný právny servis, prostredníctvom našich zazmluvnených finančných poradcov vieme klientom poradiť najvýhodnejšie podmienky pri čerpaní hypotekárnych a iných úverov. Okrem toho dokážeme našim klientom v prípade potreby zabezpečiť služby geodetov, súdnych znalcov, sťahovacích či stavebných firiem a podobne. Takisto je to aj osobná účasť a pomoc realitného makléra klientom pri úkonoch v banke, na katastri, prípadne u dodávateľov energií alebo na bytových družstvách.

Samozrejmosťou pri každom predajnom procese je v prípade úspešne zrealizovaného obchodu osobná účasť realitného makléra od prvotného kontaktu s klientom až po odovzdanie nehnuteľnosti novému majiteľovi. To všetko za dodržiavania etických a morálnych kódexov, ktorými sa riadia naši kolegovia.

V našej realitnej spoločnosti Dobré Reality dbáme na dodržiavanie etických zásad u našich realitných maklérov. Spolu s pravidelným dopĺňaním odborných znalostí tak vychovávame generáciu pravých realitných profesionálov. Ak uvažujete o kariére realitného makléra a ctíte si etické zásady, ozvite sa nám a dozviete sa všetko podstatné a dôležité o tejto náročnej, ale krásnej práci.

V našej realitnej spoločnosti sa prispôsobujeme najnovším trendom na realitnom trhu, ponúkame realitným maklérom férové a atraktívne podmienky. Pravidelne pre nich organizujeme rôzne školenia či semináre, poskytujeme im množstvo študijného materiálu pre dosahovanie úspechov a spokojnosti. Som presvedčený o tom, že sa nám to vo veľkej miere aj darí. Odkiaľ vychádza môj optimizmus? Ja osobne som v realitnej spoločnosti Dobré Reality od roku 2013 a mám viacerých kolegov, ktorí sú v našej firme od jej vzniku. A to už o niečom svedčí...

Toľko zo „zákulisia“ našej firmy. Nič nezatajujeme, nič nezahmlievame, nemáme žiadne „skryté“ podmienky ani poplatky. Dokonca má každý náš realitný maklér možnosť kariérneho rastu, a to v každej firme nie je samozrejmosť. Ak uvažujete o kariére realitného makléra a zaujali vás práve naše podmienky, ozvite sa nám, my sa s vami radi stretneme a dozviete sa ešte viac.

„Vaše rozhodnutie uspieť je dôležitejšie ako akékoľvek iné rozhodnutie.“ Abraham Lincoln

(Pokračovanie nabudúce).

 

Autor článku: Jaroslav Svitok

prokurista spoločnosti DOBRÉ REALITY

Tel.: 0918 800 080   e-mail: svitok-ZVNC-dobrereality.sk